FREMRYKKELSE AF POSTAFTALEN

1. juni 2016

Post Danmark fremrykker postaftalen til den 1. juli!

Post Danmark oplyser, at de allerede fra den 1. juli introducerer et nyt brev, nemlig quickbrevet, som for de forskellige kunder erstatter A-brevets dag-til-dag levering. Der er tale om en foreløbig implementering af postforliget, der ellers først træder i kraft den 1. januar 2017.

Fra den 1. juli i år kan der kun afleveres B-breve i de almindelige røde postkasser. For B-breve gælder, at afleveringsperioden kan være op til fem dage, fordi der kun vil ske omdeling to gange om ugen. A-breve, lagt i postkassen efter den 1. juli, vil blive behandlet som B-breve, uanset at de er frankeret som A-breve.

Hvis man vil have sit brev hurtigere frem end fem dage, skal man altså fra den 1. juli aflevere det på posthuset eller på et postindleveringssted som et quickbrev. Man skal sætte en særlig frankeringsporto på sit quickbrev, som vil kunne købes via mobil eller online på www.postdanmark.dk. Man kan også købe portoen på posthuset. Desuden skal man sætte frankeringsmærket Q på kuverten.

De virksomheder, som Post Danmark henter post hos, vil fortsat kunne sende A-breve frem til den 31. august.  Fra den 1. september skal de også sende quickbreve, som man kan indgå aftale om, at Post Danmark henter. Virksomheden skal i det tilfælde sætte frankeringsmærket Q på. Virksomhedens almindelige breve sendes fra den 1. september som B-breve.

Post Danmark oplyser, at priserne for almindelige breve fastholdes (fremover B-breve), og at det vil koste 27 kroner at sende et quickbrev. Man kan kontakte Post Danmarks kundeservice på 70 11 12 30.

Læs også http://www.postdanmark.dk/da/Documents/Faktaark/nye-produkter.kun-medlemmer.pdf

 

Nyhedsarkiv

Dato Nyhed
22.05.2024 UDGIFT TIL NY LÅS GODKENDT
22.05.2024 BELØB UD OVER LEJEN
22.05.2024 INDSIGELSE MOD VARMEREGNSKAB

Vis alle (362)